Θεογνωσία Βέργου

Θεογνωσία Βέργου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MD, PhD

more

Γιατί η Βιταμίνη C είναι σημαντική για το δέρμα

Βιταμίνη C

Φροντίδα δέρματος: Τι την κάνει τόσο αποτελεσματική;

Η βιταμίνη C είναι ένας υπερήρωας για τη φροντίδα του δέρματος και έχει μερικές εκπληκτικές υπερ-δυνάμεις. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η βιταμίνη C είναι βασική ουσία για τη διατήρηση της  καλής υγείας του οργανισμού. Είναι επίσης, ζωτικής σημασίας για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Αν δεν γνωρίζετε όλους τους λόγους για τους οποίους η βιταμίνη C είναι αποτελεσματική για την υγεία του δέρματος , ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα.                   

Γιατί η Βιταμίνη C είναι σημαντική για το δέρμα  

Οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η ρύπανση και η ακτινοβολία UV, μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται κουρασμένη, θαμπή και άτονη, ενώ σε συνδυασμό με το στρες που προκαλείται από τον τρόπο ζωής μας, ενδέχεται να επιταχύνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η βιταμίνη C είναι σημαντική για το δέρμα είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωντανή και νεανική εμφάνιση του δέρματος καθώς είναι μια πρωτεΐνη που κρατά το δέρμα σταθερό και εύπλαστο.

Η βιταμίνη C είναι επίσης ισχυρή επειδή είναι ένα αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά που προκαλείται από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου ή τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Αυτή η ζημιά μπορεί προκαλέσει :

  • Λεπτές γραμμές στο δέρμα (ρυτίδες)
  • Να δώσει έναν ανομοιογενή τόνο στο χρώμα του
  • Να προκαλέσει τραχιά υφή στο δέρμα.  

                 

Η βιταμίνη C βοηθάει επίσης στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Αυτό είναι ένα ακόμα όπλο κατά της γήρανσης, διότι όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, είναι συμπαγές και πιο σφριγηλό και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσει ρυτίδες ή τραχιά υφή. Η επίδραση της βιταμίνης C στο δέρμα, έχει την ικανότητα να μεταμορφώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας σας, ώστε να φαίνεται πιο φωτεινή, πιο φρέσκια και ανανεωμένη.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα...