Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματος και ο ρόλος του είναι η προστασία και η άμυνα του οργανισμού μας, η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και η διατήρηση της ομοιόστασης και της θερμορύθμισης του σώματός μας. Περιέχει κύτταρα που μας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και εξαρτήματα όπως τα νύχια και οι τρίχες που αυξάνουν τις λειτουργίες του δέρματος. Αποτελεί όμως και καθρέφτη της υγείας του οργανισμού καθώς πολλές συστηματικές παθήσεις έχουν δερματικές εκδηλώσεις και σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η ενυδάτωση, η πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων έχουν άμεση επίδραση στο δέρμα μας.

Στο ιατρείο μας λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα διατροφής-διαιτολογίας, στο οποίο εφαρμόζονται εξατομικευμένα προγράμματα για τον έλεγχο και τη διόρθωση των διατροφικών συνηθειών. Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

1

Κλινική διατροφολογία:

Ειδικά διατροφικά προγράμματα για νοσήματα του δέρματος.  Μάθετε πως να “κάνετε την τροφή το φάρμακό σας”.

2

Τμηματική ανάλυση σύσταση σώματος:

Μέτρηση σωματικού βάρους – BMI – Λιπομέτρηση – Μέτρηση μεταβολικής ηλικίας – ανάλυση κυτταρικής υγείας –  ανάλυση ενυδάτωσης.

3

Αισθητική διατροφολογία:

Ένας σύγχρονος κλάδος της διατροφολογίας που ασχολείται με την ενίσχυση της διατροφής μας με αντιοξειδωτικούς παράγοντες, συμπληρώματα διατροφής, έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων και έχει σαν στόχο να προασπίσει τον οργανισμό, να ενεργοποιήσει την αντιγηραντική δράση των κυττάρων και να εξασφαλίσει ευεξία και σωστή λειτουργία στον ανθρώπινο οργανισμό

4

Προγράμματα απώλειας βάρους:

με εξατομικευμένα προγράμματα, με επιστημονική ανάλυση των αναγκών με βάση το ιατρικό ιστορικό, την ηλικία, την εργασία και την προσωπικότητα του κάθε ασθενή, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και σε συνδυασμό με σωματική άσκηση γίνεται ο καθορισμός του στόχου και το χρονοδιάγραμμα για τη σωστή απώλεια βάρους. Στόχος είναι να γίνει η απώλεια βάρους με σωστό ρυθμό, χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία του οργανισμού και μεγιστοποιώντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

5

Αθλητική Διατροφολογία

καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να ασχολείται με κάποιο σπορ είναι αναγκαία η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής για τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ένας οργανισμός που αθλείται συστηματικά και προσπαθεί να πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Δώστε στον οργανισμό σας σωστή διατροφή και απολαύστε τα αποτελέσματα στο σώμα σας. Επικοινωνήστε με το τμήμα διατροφής για να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα προγράμματα.