Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά είδη προβλημάτων όπως: βελτίωση της υφής του δέρματος, των ρυτίδων, του τοπικού πάχους, των ουλών, της κυτταρίτιδας, της τριχόπτωσης και για διάφορες άλλες εφαρμογές. Η ονομασία της οφείλεται στο γεγονός ότι  συνίσταται στο να εγχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο μεσόδερμα, δηλαδή στο συνδετικό ιστό, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ο γιατρός ή η αισθητικός μέσω μιας μικρής σύριγγας με πολύ λεπτή βελόνα, κάνει πολλαπλές εγχύσεις στην ενδιαφερόμενη περιοχή. Καθώς η βελόνα είναι αρκετά λεπτή, ο  βαθμός του πόνου που δημιουργείται είναι ελάχιστος γιατί είναι σαν ελαφρύ τσίμπημα ενώ σε κάποια σημεία μπορεί να μην είναι και καθόλου αισθητός. Μέσω του τσιμπήματος ο χειριστής εναποθέτει μια πολύ μικρή ποσότητα του υλικού.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται σε πολλές διαδικασίες. Το βάθος της τοποθέτησης του υλικού διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής. Οι δύο βασικές εφαρμογές της μεσοθεραπείας αποσκοπούν στη βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου αφενός και στη θεραπεία της κυτταρίτιδας αφετέρου. Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως σε ραγάδες (ραβδώσεις), απώλεια μαλλιών, διόρθωση ρυτίδων, στη βελτίωση της υφής του προσώπου όταν το δέρμα έχει υποστεί αφυδάτωση και έχουν λεπτές ρυτιδώσεις. Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις υπερμελάγχρωσης (πανάδες) και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως η Μικροδερμοαπόξεση, έχει εντυπωσιακά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

...

Στο υπόλοιπο σώμα, η μεσοθεραπεία μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε στο λίπος, είτε στη χαλάρωση της επιδερμίδας. Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας βοηθά όπου υπάρχει οίδημα και όπου η κυτταρίτιδα είναι καθαρά λιπώδης. Ο αριθμός και η επαναληψιμότητα των συνεδριών καθορίζεται από τον υπεύθυνο Δερματολόγο.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει σαν τεχνική στη μεσοθεραπεία (πιστόλι μεσοθεραπείας, metatherapy). 

Παρόμοια Άρθρα