Τα ενέσιμα εμφυτεύματα είναι υλικά τα οποία τοποθετούνται, μέσω μιας λεπτής βελόνας, κάτω από το δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου έχει διαπιστωθεί πως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο αποτελεί απορροφήσιμο υλικό, είναι από τα πιο ασφαλή εμφυτεύματα, αφού δεν προκαλεί κοκκιώματα κάτω από το δέρμα, είναι εύπλαστο, δε χρειάζεται λιποαναρρόφηση και αναλόγως της περιοχής που εξετάζεται, κυκλοφορεί σε πολλές πυκνότητες. 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Με την πάροδο του χρόνου, οι ινοβλάστες του δέρματος, που παράγουν επιπλέον ελαστίνη και κολλαγόνο, εκφυλίζονται και λιγοστεύουν αριθμητικά. Το υαλουρονικό οξύ, υπάρχει στον οργανισμό μεταξύ του κολλαγόνου και των ινών της ελαστίνης, δίνοντας φυσικό όγκο και ενυδάτωση στο δέρμα, καθώς είναι ικανό να «αποθηκεύσει» μεγάλες ποσότητες νερού. Όσο περνάει ο καιρός, το υαλουρονικό παράγεται σε όλο και μικρότερη ποσότητα, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του, οι ιστοί να αφυδατώνονται και κατ’ επέκταση το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό με προδιάθεση λεπτών ρυτίδων και βαθέων πτυχών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι εύπλαστες γέλες, που έχουν σύνθεση παρόμοια με αυτή του ανθρώπινου σώματος αλλά όχι ίδια, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός δε μπορεί να αποδομήσει το υαλουρονικό οξύ εύκολα. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, τα εμφυτεύματα παρέχονται σε διαφορετικές πυκνότητες ( παχύρευστα, λεπτόρρευστα).

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί:

  • Για την ανόρθωση των ζυγωματικών
  • Για τις ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες στις γωνίες των χειλιών, ρυτίδες και ελλείψεις όγκου μεταξύ εξωτερικής γωνίας στόματος και πηγουνιού, ρυτίδες γύρω από τα μάτια, του μεσόφρυου και του μετώπου
  • Για το περίγραμμα και τον τονισμό του προσώπου
  • Για το γέμισμα και διόρθωση σχήματος των χειλιών
  • Για τη διόρθωση των ρυτιδώσεων γύρω από το ντεκολτέ, την προσφορά μιας πιο νεανικής και σφριγηλής εικόνας των χεριών και την βελτίωση των ουλών ακμής ή άλλων ατροφικών ουλών

Παρόμοια Άρθρα