Θεογνωσία Βέργου

Θεογνωσία Βέργου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MD, PhD

more

Πως να περνάτε ευχάριστα τη μέρα σας στο σπίτι…

Τρόποι να περνάς ευχάριστα την «απομόνωσή» σου στο σπίτι!

Καλώς ή κακώς καλούμαστε να απομονωθούμε λίγο από τους συναδέλφους, συγγενείς και φίλους για το καλό όλων μας. Bέβαια,  είναι και μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε σε όλες αυτές τις εργασίες που αναβάλαμε όσο δουλεύαμε και να ασχοληθούμε με τις εκκρεμότητες του σπιτιού και γιατί όχι να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που μας δίνεται.

  • Αναδιαμορφώστε τους χώρους του σπιτιού

Καθημερινές δουλειές όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλυντήριο μας απασχολούν καθημερινά. Αφού λοιπόν τελειώσετε με αυτά μπορείτε να ασχοληθείτε αλλάζοντας το σπίτι σας. Αλλάξτε κουρτίνες, μετακινήστε τα έπιπλα, ξεκαθαρίστε τα ρούχα σας και μαζέψτε σε μια γωνιά τα περιττά, ώστε όταν χαλαρώσει η κατάσταση να τα δώσετε σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

  • Δείτε τηλεόραση

Πλέον οι τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας παρέχουν πολλά προγράμματα τα οποία μπορούν να μας απασχολήσουν στον ελεύθερο χρόνο μας. Δείτε μια ταινία, ένα ντοκιμαντέρ, περιηγηθείτε στο ίντερνετ και διαβάστε άρθρα.

  • Μαγειρέψτε

Πόσες φορές βλέπουμε μια συνταγή και λέμε θα πάω σπίτι και θα το κάνω, αλλά τελικά το μόνο που σκεφτόμαστε λίγο πριν ξεκλειδώσουμε την πόρτα του σπιτιού είναι το που βρίσκονται οι πιτζάμες για να τρέξουμε να τις βάλουμε και να ξαπλώσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας? Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε! Βρείτε συνταγές και εκτελέστε τις. Ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε καινούργιες συνταγές, να δείτε αν μπορείτε να εμπλουτίσετε την διατροφή σας. Φτιάξτε γλυκά, που είναι και πιο χρονοβόρα, και αν έχετε και τα παιδιά σας σπίτι ζητήστε τους να σας βοηθήσουν. Έτσι και οι δεσμοί σας θα ανανεωθούν και παράλληλα θα μετατρέψετε μια καθημερινή ανάγκη σε οικογενειακή διασκέδαση.

  • Διαβάστε βιβλία

Βαρεθήκατε να κοιτάτε μόνιμα μια οθόνη ενός υπολογιστή ή του κινητού σας; Πάρτε ένα βιβλίο και ασχοληθείτε με αυτό. Ειδικά για τους φοιτητές είναι ευκαιρία να ξεκινήσουν προετοιμασίες για την εξεταστική τους, τώρα που υπάρχει χρόνος.

  • Ασχοληθείτε με την οικογένειά σας

Τώρα που οι περισσότεροι είσατε μαζεμένοι στο σπίτι, ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και με το σύντροφό σας. Παίξτε μαζί τους, μιλήστε μεταξύ σας και απολαύστε αυτές τις στιγμές. Βγάλτε φωτογραφίες και ανανεώστε τα άλμπουμ σας.

  • Επικοινωνήστε με τους φίλους και τους συγγενείς σας

Το ότι πρέπει να κάτσουμε σπίτι δεν σημαίνει αποκόβομαι και από την κοινωνία. Καλείτε τους φίλους  καθημερινά να δείτε τι κάνουν, να μιλήσετε, να δώσετε ιδέες ο ένας στον άλλον ή πραγματοποιείστε μια βίντεο κλήση να είναι όλο αυτό ακόμα πιο άμεσο και για τις δύο πλευρές και μην ξεχνάτε τις οικογένειες σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, πείτε τους τα νέα σας, ζητήστε τους μια συμβουλή, δώστε τα παιδιά σας να τους πουν μια κουβέντα. Έτσι και αυτούς κάνετε χαρούμενους και εσείς νιώθετε ευχαρίστηση με την επικοινωνία.

Περνάμε μια δύσκολη περίοδο αλλά μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε δυνατοί και να βγούμε καλύτεροι από την περιπέτεια. Υπομονή και #Μένουμε Σπίτι, #Μένουμε Υγιείς.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα...