Θεογνωσία Βέργου

Θεογνωσία Βέργου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MD, PhD

more

Κόκκινες ελιές : πότε εμφανίζονται;

Τί είναι;

Είναι γνωστά και ως κερασόχροα αιμαγγειώματα ή στίγματα Morgan. Κάνουν την εμφάνιση τους μετά την τρίτη δεκαετία, αλλά είναι συχνότερα μετά την ηλικία των 75 ετών. Δεν είναι καρκινικά , επειδή δημιουργούνται από αιμοφόρα αγγεία, έχουν τη τάση να αιμορραγήσουν εάν τα πιέσετε.

Πώς εμφανίζονται;

Ξεκινούν ως μικρές επίπεδες κηλίδες στην επιδερμίδα, ενός χιλιοστού περίπου με χρώμα ανοιχτό κόκκινο μέχρι και βαθύ μπορντό.

Πώς εξελίσσονται;

Με το πέρασμα του χρόνου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί το μέγεθος τους έως και εκατοστό διάμετρο, εξέχουν από την επιφάνεια του δέρματος καθώς μπορεί  σκουρύνει και το χρώμα τους.

Που εμφανίζονται;

Συνήθως στον κορμό και τα άκρα. Μπορούν όμως να εμφανιστούν οπουδήποτε ακόμη και στο πρόσωπο.

Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε;

Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι αν εμφανιστούν πολλά μαζί σε σύντομο χρονικό διάστημα , οπότε ίσως να είναι λόγω κάποιας νεοπλασίας του οργανισμού. Καλό θα ήταν να γίνει ένας έλεγχος από έναν δερματολόγο για να αποκλειστεί κάθε σας ανησυχία.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, κατόπιν τοποθέτησης τοπικής αναισθησίας ώστε να γίνει ο καυτηριασμός ή με τη μέθοδο laser. Τα αισθητικά αποτελέσματα είναι πολύ καλά διότι δεν αφήνει υπερμελαχρώσεις ούτε ουλές.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα...