Θεογνωσία Βέργου

Θεογνωσία Βέργου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MD, PhD

more

Συμβουλές για να μην γερνάμε

Ρυτίδες, λευκές τρίχες στα μαλλιά, πόνοι και μεγαλύτερη δυσκολία σε καθημερινές δραστηριότητες που άλλοτε μας φαίνονταν παιχνιδάκι, είναι μερικά από τα πρώτα «αποτυπώματα» του γήρατος. Αργά ή γρήγορα όλοι αρχίζουμε να βλέπουμε πάνω μας τα σημάδια του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες απλές συνήθειες, που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα σημάδια του χρόνου.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα καλό σαπούνι καθαρισμού

Όταν έρχεται η ώρα να καθαρίσετε το πρόσωπο σας,  χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι ιδανικό για την επιδερμίδα σας, κάνοντας απαλές κινήσεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  1. Βάζετε συχνά αντηλιακό

Η τακτική χρήση αντηλιακού βοηθάει στο να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και να αποτρέψετε τα σημάδια του χρόνου και τον αποχρωματισμό του δέρματος. Μια ενυδατική κρέμα αντιηλιακής προστασίας, όπως και αντηλιακά που περιέχουν αντιοξειδωτικά, είναι ιδανικά για την προστασία του δέρματος.

  1. Προσέξτε τη διατροφή σας

Βάλτε στη ζωή σας τρόφιμα που είναι θρεπτικά για το δέρμα και το ενυδατώνουν. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να το αφυδατώσει (αλκοόλ), και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λευκούς υδατάνθρακες.

  1. Διακόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα αποτελεί επίσης κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, η επαναλαμβανόμενη κίνηση της εισπνοής του καπνού οδηγεί στον σχηματισμό λεπτών γραμμών γύρω από τη μύτη και το στόμα, καθώς και στο περίγραμμα των ματιών.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα...